Choose a city

    Countries

  • Ukraine
  • Germany
  • Czech
  • Poland
Французька осінь в GOODMAN

Вересень, осінь і душа вимагає чогось особливого, теплого і затишного. Саме в таку пору хочеться загорнутись у теплу ковдру, взяти келих червоного вина і поринути у свято. Справжнє свято це 50 000 літрів французького вина, що затопили вулиці та прилеглі підземні парковки міста Сет. Щоправда, власнику торгового дому Biron S.A. цей шик влетів в копієчку. Нас, звичайно ж, наврядчи чекає таке свято, хіба його можна буде влаштувати собі самому. А тим, хто у вині не сильно тямить, корисною буде інформація, якою з нами поділився неперевершений сомельє ресторану GOODMAN Василь Негін.



Думаю, всі знають, що королевою виноробства здавна вважалася Франція. Вона не тільки забезпечує чудовими винами самих французів, але є світовим лідером з експорту, вивозячи за свої межі майже 60 мільйонів гектолітрів вина. У нас на батьківщині французькі вина гаряче люблять і купують охочіше, ніж продукцію інших зарубіжних виробників, а назви прославлених виноробних регіонів Франції відомі більшості українців чи не з дитнства. Упорядкований список кращих виноградників підтримується протягом вже 200 років. Сталість і непорушність правил, передбачуваність якості (в певних межах) зіграли колосальну роль у формуванні авторитету Франції як великої виноробної країни.


Сьогодні ми представимо вам вину карту ресторана GOODMAN. Знайомтесь та насолоджуйтесь.




Одним з найвідоміших французьких вин є Bourgone Pinot Noir Domaine Doudet - характерний Піно Нуар з Бургундії. Це вино має витончений стиль, букет його наповнений тонами малини, червоної смородини і вишні, до того ж він підійде до будь-якого типу страв.





Для любителів м’ясних страв під соусами і м’яса на грилі підійде Chateau Haut Selve (Пессак Леоньян-Грав). Він володіє типовими для вин цього субрегіону рисами: хороша кислотність в поєднанні з активними танинами і нотами чорних ягід, що демонструє відмінний баланс, а в післясмаку вловимі тони кедра та м’яти.





Любителям тушкованої баранини, смаженої курки і паштетів варто звернути особливу увагу на Clos la Coutale, Cahors - вино з південного заходу Франції. В його ароматі та смаку переважають тони вишні, ожини та журавлини, а особливістю є те, що це вино має надзвичайно тривалий післясмак.





Тим, чия слабкість червоне м’ясо, м’ясні закуски та м’які сири варто спробувати La Rollande Crozes-Hermitage, вино з долини Рона. Воно має темний колір з пурпуровими відблисками, з сильним ароматом чорної смородини, з нотами лакриці, перцю, лаврового листя і стиглих оливок, а його смак гармонійний, потужний, з тонами вишні і чорної смородини з тривалими і добре вираженими танинами.




Наприкінці залишилося вино для шанувальників середньо витриманих сирів, м’яса на грилі і страв зі складними соусами. Саме Chateau de Lamarque, Marquis d'Evry гармонійно поєднується з цими стравами. Тут сорти винограду типові для Бордо - Каберне Совіньон, Мерло, Каберне Фран, Пті Вердо, а саме вино темно-рубінового кольору, має витончений букет, в якому гармонійно поєдналися тони фруктового джему і обпаленого дуба.




Всіх тих, кого застав осінній настрій та всіх щирих поціновувачів гарного вина чекаємо на дегустацію представлених в огляді вин, а також багатьох інших вишуканих напоїв із колекції GOODMAN, які ми рекомендуємо неодмінно спробувати у поєднанні з фірмовою мармуровою яловичиною стейк-хауса.



GOODMAN
вино
осінь
французська

Add your restaurant

and get more visitors

Add your restaurant