Choose a city

    Countries

  • Ukraine
  • Germany
  • Czech
  • Poland
8 помилок клієнтів, які найбільше дратують бариста в Starbucks

Ми публікуємо зізнання бариста, молодого хлопця, що вже понад рік працює в цій знаменитій кав’ярні. Він любить сою роботу, але є дрібниці, які досить часто роблять його клієнти, і ці дрібниці найбільше дратують та зводять майже нанівець задоволення від роботи. Запам'ятайте їх і ніколи так не робіть.


1. Ви не говорите, якого розміру має бути ваша кава


Ви приходите в Starbucks за щоденною дозою кофеїну. Якщо ви така ж людина, як і я, то без кави ви відчуваєте себе зомбі. Ось тільки третина моїх клієнтів ніколи не говорить, якого розміру має бути напій.


Навіть якщо ви не знаєте, як точно називається той чи інший розмір в Starbucks, ви все одно можете сказати «Мені, будь ласка, великий» - і ми зрозуміємо, що вам треба. Але будь ласка, не ускладнюйте нам роботу - назвіть розмір, і ми відзначимо ваш стакан. Коли намагаєшся запам'ятати замовлення, втомлюєшся постійно питати клієнта про розмір.


2. Ви робите замовлення, паралельно розмовляючи по телефону


Коли ви робите замовлення, будьте так ласкаві відірватися від телефону хоча б на дві секунди. По-перше, це неввічливо, а по-друге, ми навряд чи зрозуміємо, чого ви хочете, а ви не звернете увагу на наші уточнюючі питання. Так що, будь ласка, перш ніж стати в чергу, відверніться від розмови з мамою.


3. Ви виливаєте частину кави в смітник


Коли вас запитують, чи потрібно залишити місце в склнці під вершки, це означає, що вам треба відповісти, чи залишити місце в склянці, щоб ви могли додати туди молоко або вершки.


Все ж просто і ясно, так? Тоді чому люди кажуть, що їм не потрібно залишати місце, а потім виливають частина кави в смітник, щоб налити молока? Прошу, перестаньте так робити. Сміттєві мішки і так неприємно змінювати, а коли в них хлюпається кава - ще гірше.


4. «Я хотів (а) з льодом»

Кожен з нас робить помилки, але якби мені платили пенні кожен раз, коли я чую цю фразу, то зміг би скупити весь Starbucks. Всі напої еспресо подаються гарячими, якщо ви не сказали зробити їх з льодом. Мені плювати, що зараз середина літа - ви просто повинні уточнити, що хочете холодний напій. Ми з радістю приготуємо його заново, але зрозумійте, ви ускладнюєте і уповільнюєте нашу роботу.


Теж саме стосується і фрази «Я хотів (а) з соєвим молоком» або «Мені треба було без пінки». Ми бариста, а не телепати.


5. «Фраппе»


«Фраппе» - це напій в «Макдоналдс». У Starbucks не подають «фраппе». Якщо замість «фраппуччіно» ви попросите «фраппе», то будете виглядати дуже нерозумно, і бариста погляне на вас осудливо.


6. «Це мені?»


Хвилину тому ви замовили маленький гарячий напій ... ні ... ця величезна кава з льодом не для вас! Не розумію такої логіки. Ви що, думаєте, що всі ці люди в черзі стоять тут просто так?


Хіба цей гігантський фраппуччіно зі збитими вершками схожий на ваш пряний чай латте? Ми готуємо всі напої в порядку черги, так що не думайте, що ви отримаєте своє замовлення відразу ж після оплати.


7. Ви поспішаєте


Як я вже сказав, ми готуємо напої в порядку черги і не будемо робити якийсь раніше тільки тому, що ви поспішаєте. Дуже грубо просити бариста зварити вашу каву в першу чергу тому, що через 5 хвилин вам потрібно бути в офісі. Ми не винні в тому, що ви не розрахували свій час.



8. Холодний карамельний макіато


Мабуть, це моя найболючіша тема. Макіато не призначений для того, щоб його пили охолодженим. Макіато перекладається з італійської як «заплямований». Це означає, що в цьому напої молоко буде скроплене еспресо, через що у нього буде міцний кавовий смак, м'яко розчиняється, потім осідає в солодких вершках.


Якщо ви замовили його в холодному вигляді і п'єте через соломинку, то відчуєте смак навпаки, тому що п'єте починаючи з дна склянки.


Найжахливіше, коли хтось розмішує усі верстви холодного карамельного макіато. Коли я таке бачу, десь всередині мене вмирає шматочок моєї душі. Буває й гірше - клієнти замовляють цей напій «навпаки». Але ж тоді виходить не карамельний макіато, а латте. Якщо ви хочете латте, то замовте його - навіщо я повинен витрачати свій час і готувати макіато, якщо ви все одно все зіпсуєте?

Ясна річ, що ніхто не знає, яким повинен бути холодний карамельний макіато - люди замовляють його, тому що їм подобається назва. Але, будь ласка, краще не робіть цього. Якщо хочете дізнатися, що вдає із себе напій - спочатку запитайте бариста. Ми завжди раді вам про все розповісти.

Коротше кажучи, я щиро прошу вас не робити цих помилок. Так ви збережете розум бариста, з яким і так доводиться щодня працювати з божевільними, що потребують свою дозу кофеїну.

coffee
Starbucks
бариста
Фраппе

Add your restaurant

and get more visitors

Add your restaurant